Archive for the ‘admin’ category

lawak sengal hehehe……. (utk hiburan semata-mata)

35UTCp30UTC04bUTCMon, 13 Apr 2009 05:09:35 +0000 6, 2007

Hukuman Mati

Seorang warden penjara mencuba untuk menghiburkan tahanan penjara yang akan menjalani hukuman mati di atas kerusi elektrik, gilirannya akan tiba sebentar nanti..
”Jangan takut..daya voltagenya sangat tinggi, lagi pun ia terjadi dalam waktu yang singkat sekali”

Kebetulan pula dari kejauhan terdengar laungan kesakitan yang amat luar biasa kuatnya…. dan perpanjangan..

“Saya pergi ke sana sebentar untuk melihat yaaa.” katanya

Tak lama kemudian Warden tersebut kembali, dengan selamba ia berkata ..

“Tak ada masaalah yang berlaku, cuma masaalah teknikal saja.., tadi itu rupanya elektrik terputus, maka digunakan LILIN sebagai gantinya, itu sajaaaaa

Lawak pagi

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik….

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang….cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’

8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
Answer: Pembohong…

9) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
Answer: Usus

10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut
(more…)

PUTERA BABAH..

00UTCp30UTC11bUTCTue, 25 Nov 2008 16:07:00 +0000 6, 2007

Alhamdulillah Syukur kepada allah atas limpah rahmatnya, isteri ku selamat melahirkan seorang putera tanggal 21hb nov 2008 jam 7.15 pagi. Moga isteriku serta putera yang lahir ini sentiasa sihat dan di lindungi allah selalu. Terima Kasih TUHAN atas pemberian mu. akan ku cuba didik dan asuh sebaik mungkin supaya anak ini menjadi orang yang berguna di masa akan datang, yang penting adalah ketakwaan serta keimanan yang kukuh terhadapmu Ya ALLAH..

Kini kami sekeluarga mempunyai 2 orang penyeri yang comel dalam keluarga ini..
Selamat datang MUHAMMAD HAIQAL DANISH…
kak Long( NUR AISYA DANIA ) dah ada kawan sekarang ….
Untuk isteriku (EDA NIRMA ) pergorbananmu melalui detik-detik getir amat dihargai.
Moga ALLAH memayungi dan merahmati kita semua..

Untuk kedua ibubapa serta ibubapa mertua, saudara mara serta sahabat handai , terima kasih atas doa serta sokongan anda.

 

SALAM AIDILFITRI 1 SYAWAL 1429 HIJRAH

15UTCp30UTC09bUTCSat, 27 Sep 2008 08:06:15 +0000 6, 2007

Asalamualaikum wbt, salam sejahtera kepada semua.

Allahamdulillah syukur kepada allah kerana masih lagi  diberi peluang menghirup udara ramadhan dan insya allah kita akan menyambut syawal yang mulia ini.

pertama sekali jutaan maaf kepada mak dan ayah serta kedua mertua atas kesilapan dan kesalahan selama ini, maaf sekiranya terkasar bahasa dan tersilap kata, mohon di ampunkan dosa dan dihalalkan makan minum.

Untuk isteri, selamat hari raya diucapkan, thn ni insyallah selepas raya kita akan dapat cahaya mata baru, moga ia dapat menyerikan lagi keluarga kita, Untuk anak babah, nur aisya dania yang comel mcm babah, selamat hari raya, babah doakan aisya akan jadi insan yang cemerlang dan menjadi manusia yang bertakwa kepada allah hendaknya.
(more…)

TERENGGANU KITER…..

21UTCp31UTC03bUTCSat, 22 Mar 2008 16:59:21 +0000 6, 2007

p1020301.jpgp1020306.jpgp1030109.jpgp1030110.jpgKeluarga sebelah isteriku

daripada marang terengganu

per kabor Haji Hadi………..

koleksi gambar

33UTCp31UTC03bUTCThu, 20 Mar 2008 13:44:33 +0000 6, 2007

p1000928.jpg

 

recovered_jpeg-digital-camera_13.jpg

dsc00045.jpgdsc00040.jpg

gambar haji 2

49UTCp31UTC03bUTCThu, 20 Mar 2008 13:23:49 +0000 6, 2007

img_0250.jpgimg_0241.jpgimg_0225.jpg<a

(more…)

labaik allahumala baik….

00UTCp31UTC03bUTCThu, 20 Mar 2008 13:14:00 +0000 6, 2007

img_0102.jpgimg_0017.jpg<a rel=”attachment wp-att-29″

(more…)